ADRIA Sonic 2017

Prvo generacijo integriranih avtodomov Vision je Adria Mobil predstavila leta 2005 na karavan salonu v Düsseldorfu. Avtodomi so bili narejeni na podvozju Renault Master. Vision je bil razvit v razvojnem odelku Adria v sodelovanju z oblikovalcem Georgom Gedlom.

Leta 2010, ob 45-letnici tovarne Adria, so na karavan salonu Düsseldorf predstavili drugo generacijo integriranih avtodomov po imenu Sonic, narejenih na podvozju Fiat Ducato. Avtodom je bil razvit skupaj s švedsko družbo Kabe in z nemškim oblikovalskim birojem DESIGNquadrat.

Na letošnjem karavan salonu v Düsseldorfu (27. 8. – 4. 9. 2016) Adria Mobil predstavlja tretjo generacijo integriranega avtodoma Sonic. Gre za popolnoma nov avtodom, le zadnji del je prevzet od obstoječega Sonica. Sprednji čelni del in notranjost imata novo obliko. Alexander Christ, oblikovalec in direktor DESIGNquadrata, je pri sprednjem (čelnem) delu Sonica zelo spretno uporabil oblikovalske elemente, ki so značilni za osebne avtomobile. Posebej v predelu žarometa in maske hladilnika je Chirst zelo spretno apliciral oblikovalski element, ki je znan pri VW modelu (Passat). V celoti sprednji del daje moderen in eleganten videz, ki po svoji obliki odstopa od obstoječih konkurenčnih avtodomov na trgu.

Za novi Sonic v podjetju Ged design izdelujemo 3D nalepke z logotipom Adrie in imenom modela in nalepke za tipske oznake.

Tekst: Georg Gedl
Foto: Adria
Ilustracije: Georg Gedl

SLIKA 1. VISION

 

Adria Vision

Prva generacija integriranega avtodoma predstavljena leta 2005 na karavan salonu v Düsseldorfu. V tem primeru je oblikovalec Georg Gedl na sprednjem delu Visiona uporabil znan oblikovalski element Audija (maska hladilnika).

Ilustracija: Georg Gedl, narisana v računalniškem programu CorelDraw

 

 

SLIKA 2. SONIC

Adria Sonic

Drugo generacijo integriranih avtodomov je oblikoval Alexander Christ iz nemškega oblikovalskega biroja DESIGNquadrat. Sonic je bil predstavljen leta 2010 na karavan salonu v Düsseldorfu.

Ilustracija: Georg Gedl, narisana v računalniškem programu CorelDraw

 

SLIKA 3. SONICSLIKA 4. SONIC

 

Adria Sonic 2017

Adria Mobil bo tretjo generacijo Sonica uradno predstavila na karavan salonu v Düsseldorfu, ki bo potekal od 27. 8. – 4. 9. 2016. Tudi tretjo generacijo Sonica je oblikoval nemški oblikovalec Alexander Christ s svojo ekipo DESIGNquadrat. Sodobno oblikovani sprednji del daje celotnemu avtodomu „resen“ in kvaliteten videz.

 

 

SLIKA 3 SONICSLIKA 6 SONIC

 

Adria Sonic 2017

Tudi notranjost Sonica, ki so ga oblikovali pri DESIGNquadrat je sodobna z zelo zanimivimi oblikovalskimi rešitvami.