Knauss bivalni vani na sejmu Caravan Salon Düsseldorf

Na tiskovni konferenci renomirane nemške tovarne Knaus-Tabert so posebej izpostavili novosti na Knauss bivalnih vanih. Razlog za novosti je predvsem dejstvo, da se vani zelo dobro tržijo. Zaradi številnih novosti v zunanjosti (nova grafika) in notranjosti (nove rešitve pohištva, izolacije in številnih tehničnih rešitev) so vsem bivalnim vanom (Knaus Boxstar in Boxdrive ter Weinsberg Caratour in Carabus) dodali oznako CUV (Caravaning Utility Vehicle).

Prvič so javnosti predstavili tudi dva koncepta bivalnega vana, ki naj bi nakazala prihodnost oblikovanja in razvoja Knaus bivalnih vanov.

Knauss bivalni vani

Dva konceptna vana (levo Weinsberg COVolution, desno Knaus CUVision) so prvič predstavili na Caravan Salon-u.

Knaus CUVision je izdelan na podlagi MAN TGE vana, ki je skoraj identičen VW Crafter-ju (saj je tudi skupni razvoj obeh tovarn). Posebej izstopa precej robustno oblikovan sprednji spojler ter elegantna bela barva karoserije z elegantno modro grafiko.

Knauss bivalni vani

Konceptni Knauss bivalni vani COVision, izdelani na podlagi MAN TGE kombija.

Weinsberger  CUVolution je drugi konceptni van, ki v celoti daje bivalnemu vanu bolj športni videz, posebej zelo agresivno in športno oblikovan sprednji branik.

Knauss bivalni vani

Weinsberg COVolution, konceptni van športnega videza z novo oblikovanim sprednjim branikom.